Krémes tojások recept

Recept elkészítése:

Krémes tojások recept

Hozzávalók 4 személyre:
6 tojás,
3 teáskanál sűrű tejföl,
1 kis doboz sprotni (apró füstölt hal),
5 dkg füstölt sonka,
1-1 evőkanál reszelt márványsajt és darált dió,
3 csapott evőkanál margarin. 1/4 citrom leve és reszelt héja,
1-1 teáskanál finomra vágott vöröshagyma és narancslé,
2 mokkáskanál csípős mustár; 1 gerezd fokhagyma,
1-1 késhegynyi őrölt fehér bors,
pástétomfűszer,
só és törött fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:

      Előkészítés: a tojásokat keményre főzöm. A sprotni levét leszűröm, a halakat szétszedem. A hagymát lereszelem, vagy fokhagymaprésen átnyomom. A főtt tojásokat meghámozom, hosszában félbevágom, a sárgájukat kiszedem. A sonkát először vékony metéltre, a metéltet apró kockákra vágom.
Elkészítése: 3 kis keverőtálba rakom 2-2 tojás főtt sárgáját, 1-1 teáskanál tejföllel. Az első tálkába öntöm a hal leszűrt olajának felét, hozzáadok 1 evőkanál margarint, mustárt, hagymát, citromlevet, reszelt citromhéjat, csipet sót, borsot, és hozzáteszem a halakat. Villával összetöröm, és jól kikeverem. Habzsák segítségével (vagy kiskanállal) 4 fél tojásfehérjébe jól megpúpozva beletöltöm. A második tálkába rakok 1 evőkanál margarint, darált diót, rokfortot, hozzáteszem a fokhagymát, borsot. Összekeverem, és újabb 4 fél tojásfehérjébe ezt is beletöltöm. A harmadik tálkába teszem a megmaradt margarint, a sonkakockákat, kevés mustárt, narancslevet, pástétomfűszert, borsot és sót. Ezt is jól összekeverem, és betöltöm a megmaradt tojásfehérjékbe. A töltött tojások tetejét tetszés szerint díszítem.

Elkészítési idő: 90 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: