Húsvéti lucskos káposzta recept

Recept elkészítése:

Húsvéti lucskos káposzta recept

Hozzávalók:
80 dkg sertéslapocka,
1 kg fejes káposzta,
2 fej hagyma,
5 dkg liszt,
3 dl tejföl,
15 dkg császárszalonna,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor kapor,
tárkony,
ecet,
olaj,
só.

Elkészítés:

      A húst sós vízben félpuhára főzzük. A káposztát 10-12 cikkre vágjuk és a húshoz adjuk. Tárkonnyal, kaporral és fokhagymával fűszerezzük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, ecettel ízesítjük, és puhára pároljuk. A káposztát a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, felforraljuk. Tálra szedjük a káposztát, tetejére rendezzük a felszeletelt húst és a ropogósra sült szalonnát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: