Svábleves recept

Recept elkészítése:

Svábleves recept

Hozzávalók:
1 kg csirkeaprólék,
3 fej hagyma,
kevés olaj,
só,
pirospaprika,
szegfűbors (sok kell belőle, min. egy zacskó!),
3 db tojás,
liszt,
6 dl tejföl.

Elkészítés:

      A hagymát apróra vágjuk, és megüvegesítjük az olajon, majd megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a megtisztított és feldarabolt aprólékot, mintha pörköltet készítenénk, sózzuk, és megkapatjuk egy picit, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a szegfűborsot ( a nagy részét érdemes teatojásba tenni, mert különben olyan lesz, mintha sörétlevest ennénk), és megfőzzük. Ha a hús megpuhult, a 3 tojásból liszttel és sóval galuskát készítünk, és a levesbe szaggatjuk (kiskanállal!) Amikor a galuska is megfőtt, a tejföllel és kevés liszttel behabarjuk a levest. Akkor jó, ha nagyon sűrű, kiadós.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: