Korhelyleves 1. recept

Korhelyleves 1. recept

Hozzávalók:
25 dkg kicsontozott nyers füstölt hús,
20 dkg füstölt kolbász,
30 dkg savanyú káposzta,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 evőkanál olaj,
1 púpozott teáskanál liszt,
1-1,5 dl savanyúkáposzta-lé,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafű),
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      Az előző nap hideg vízbe áztatott füstölt húst másnap 1 l tiszta vízbe teszem, és nagyon lassú forralással majdnem puhára főzöm. Közben a kolbászt bőrétől megfosztva felkarikázom. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát a forró olajon megfonnyasztom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Két evőkanál vizet ráöntök, a tűzre visszateszem, és belerakom a közben apróra vagdosott savanyú káposztát. Párpercnyi pirítás után felöntöm 5 dl vízzel. Beleszórom az összes fűszert és puhára főzöm. Ha a hús is megfőtt, levéből kiveszem, és jó éles késsel kis kockákra vágom. A levébe visszatéve összekeverem a káposztával és annak levével. A tejfölben simára keverem a lisztet, majd behabarom vele a forrásban lévő ételt. Állandóan kevergetve, felforralom, végül beleteszem a kolbászkarikákat, és együtt forralom még 5 percig. Ezután a savanyúkáposzta-lével kellemesen savanykásra ízesítem, és jó forrón tálalom.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk