Diós szárnyaskrémleves recept

Recept elkészítése:

Diós szárnyaskrémleves recept

Hozzávalók:
2 tyúkhúsleves kocka,
1 dl tejföl,
1 dl tejszín,
5 dkg finomra darált dió,
1 ek. durvára vágott dió,
1 ek. liszt,
1 ek. vegeta,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csapott tk. currypor,
késhegynyi törött fekete bors,
a levesbetéthez 5 dkg cérnametélt.

Elkészítés:

      8 dl vízbe teszem a tyúkhúsleveskockákat, beleszórom a darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a megmosott petrezselyemzöldet apróra metélem. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverem a lisztet. A cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzöm, és meleg vízzel leöblítve, melegen is tartom. A forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folyamatosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyom. Tálaláskor leveses csészékben elosztom a főtt tésztát, majd rámerem a forró levest, és meghintem a durvára vágott dióval.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: