Tormás hússalátával töltött cékla recept

Recept elkészítése:

Tormás hússalátával töltött cékla recept

Hozzávalók 8 személyre:
8 db kicsi cékla,
25 dkg pulykasonka,
1-1 csokor petrezselyem és snidling,
2 evőkanál ecetes torma,
2 dl tejföl,
1 evőkanál cukor,
só, őrölt bors.

Elkészítés:

      A céklákat alaposan megmossuk, majd puhára főzzük: Lehűtjük, a héját lehúzzuk. A céklák tetejéről egy szeletet levágunk, a belsejét karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag fala maradjon. (A céklaforgácsot például majonézes céklasaláta készítésére használjuk föl.) A tejfölt az ecetes tormával elkeverjük, cukorral, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a fölaprított petrezselymet és snidlinget, valamint á gyufaszálnyi csíkokra vágott pulykasonkát. A tormás húsos tölteléket a kivájt céklába töltjük, a kalapokat ráillesztjük, és jót behűtve kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: