Sonkapuding recept

Recept elkészítése:

Sonkapuding recept

Hozzávalók 8 személyre:
20 dkg főtt, füstölt sonka,
1,5 dl tej,
10 dkg zsemlemorzsa,
2 tojás,
1 kiskanál mástár,
só, őrölt szerecsendió,
1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:

      A zsemlemorzsára öntjük a tejet, majd a tojások sárgáját is hozzákeverjük. A sonkát finomra daráljuk, és a tejes morzsához adják, mustárral, őrölt szerecsendióval, és ha szükséges, sóval ízesítjük, végül a fölaprított petrezselymet és a tojások fehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát kivajazott őzgerincformába öntjük és vízzel telt tepsibe állítva, előmelegített sütőbe toljuk. 220°C-on 35-40 percig gőzöljük, majd hűlni hagyjuk, végül hűtőben legalább fél napig dermesztjük. A formából kiborítva, fölszeletelve tesszük tálra.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: