Remegős paradicsomhab recept

Recept elkészítése:

Remegős paradicsomhab recept

Hozzávalók 8 személyre:
2 közepes, érett paradicsom,
5 dkg ketchup,
só, őrölt fehér bors,
1 evőkanál cukor,
2 levél zselatin,
2 evőkanál húsleves,
1,2 d1 tejszín.

Elkészítés:

      A paradicsomot földaraboljuk, és szitán áttörjük, majd a ketchuppal elkeverjük, sóval, cukorral, őrölt fehér borssal fűszerezzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, két evőkanálnyi húslevessel fölöntve megmelegítjük, majd a paradicsomos masszához adjuk. A tejszínt habbá verjük, és azt is óvatosan beleforgatjuk. A masszát egy vízzel kiöblített tálcára simítjuk 2 centiméter vastagon és legalább fél napra, behűtjük. A megdermedt habból kekszkiszúróval különböző alakokat vágunk ki és késsel megemelve a hidegtálra, tesszük. A leeső maradékot késsel apróra vágjuk, és saláták díszítésére használjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: