Körözött 6. recept

Recept elkészítése:

Körözött 6. recept

Hozzávalók:
1/2 kg juhtúró,
1/2 kg tehéntúró,
1/4 kg vaj (esetleg margarin),
1 db közepes méretű vöröshagyma apró lyukú reszelőn lereszelve,
só, ízlés szerint, bors,
csapott mokkáskanál őrölt kömény.
1/2 szerecsendió lereszelve,
csapott teáskanál enyhén csípős pirospaprika,
1 csokor petrezselyem zöldje nagyon apróra vágva,
1 csokor száraitól megfosztott kapor levélzete, szintén összeaprítva.

Elkészítés:

      A hagymát és a szerecsendiót lereszeljük, a tehéntúrót villával áttörjük, és összedolgozzuk a juhtúróval.
Készítés: Egy habüstben, vagy tálban habosra keverjük a vajat (vagy margarint), állandó kevergetéssel hozzáadjuk a túrót, majd a vöröshagymát, petrezselymet, kaprot, és az őrölt fűszereket. Amikor egyneművé válik kész is a körözött.
Zárt edényben pár órát hagyjuk összeérni az ízeket, és akár tálban (Húsos, piros paprika, és paradicsom szeletekkel, petrezselyem levélkékkel díszítve), akár paprikába töltve tálalhatjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: