Recept elkészítése:
Körözött 10. recept
Hozzávalók:
15 dkg juhtúró,
5 dkg vaj,
1 kis doboz olajos szardínia,
3 evőkanál sör,
1 csokor zöldhagyma (vagy evőkanál reszelt vöröshagyma),
1 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál mustár,
só, őrölt fekete bors,
cukor, ízlés szerint.
Elkészítés:
A puha vajat habosra keverem a leszűrt szardínia olajával és a sörrel, majd hozzáadom a villával áttört juhtúrót, a finomra metélt, megtisztított zöldhagymát (zöldjével együtt), a zúzott fokhagymát és a többi fűszert. Beleteszem a szétnyomott szardíniát. Együtt keverem tovább addig, amíg egynemű masszát nem kapok. Jól lehűtve kínálom paradicsomszeletekkel, zöldpaprikával, zöldhagymával. Barna kenyérhez illik a legjobban!
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges