Csinos gyümölcsfalatkák recept
Hozzávalók 8 személyre:
2 db alma,
2 db kemény körte,
2 evőkanál citromlé,
15 dkg mag nélküli aszalt szilva,
20 dkg ananászkonzerv,
10 dkg cseresznyebefőtt,
10 dkg meggybefőtt,
2 db narancs (kisebb).
Elkészítés:
Az almát és a körtét megtisztítjuk, a magházat eltávolítjuk, a gyümölcs húsát cikkekre vágjuk. Szűrőkanálba téve 1-2 percre forrásban lévő citromos vízbe mártjuk, lecsöpögtetjük. Az aszalt szilvát annyi, citromlével ízesített vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Az ananász-, cseresznye- és meggybefőttet lecsöpögtetjük, a narancsot gerezdekre bontjuk. Az almacikkekre egyegy aszalt szilvát tűzünk fogpiszkálóval, a körteszeletekre egy-egy narancsgerezdet és meggyet, az ananászkockákra pedig cseresznyét. A csinos gyümölcsfalatkákat ízlésesen elrendezve tálra tesszük, esetleg hozzáillő pástétom vagy húsféle mellé, amelynek pompás kísérője lehet. (Kifejezetten ajánljuk májjal töltött pulykamell-roládhoz, a habos libamájpástétomhoz.)
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges