Hamis gulyásleves, Frank módra recept

Recept elkészítése:

Hamis gulyásleves, Frank módra recept

Hozzávalók:
75 dkg tisztított burgonya,
2 db friss zöldpaprika,
2 db friss paradicsom,
2 nagy fej vöröshagyma.
3 db marhahúsleves-kocka,
10 dkg húsos füstölt szalonna,
1 mokkáskanál majoránna,
2 gerezd zúzott fokhagyma.
1 evőkanál piros fűszerpaprika (aki szereti az erőset, kevés cseresznyepaprika-krémet is tehet bele),
2 evőkanál tarhonya (de csak házi, szabálytalan alakú apró száraz tarhonya),
ízlés szerint só,
csípet őrölt köménymag.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd zsírját folyamatos keverés közben kis lángon kiolvasztom, és ráteszem a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát. Folytonosan kevergetve üvegesre fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a paprikakrémet, majd azonnal ráöntök két evőkanál vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát, és néhány percig kevergetem. Ezután a megtisztított, zúzott fokhagymával és a köménymaggal ízesítem, majd ráöntök másfél liter vizet, illetve annyit, amennyi jó bőven ellepi a burgonyát. Ezután beleteszem a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott zöldpaprikát meg a húsleveskockákat és felforralom. Ha szükséges, meg is sózom. Fedő alatt puhára főzöm, csak ezután teszem bele a felkarikázott paradicsomot és a házi tarhonyát (csipetke helyett). Addig főzöm még, amíg a tarhonya meg nem fő. Forrón tálalom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: