Hamis gulyásleves 2. recept

Recept elkészítése:

Hamis gulyásleves 2. recept

Hozzávalók:
a leveshez 50 dkg burgonya,
25 dkg vegyes leveszöldség,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
2 marhahúsleves-kocka,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
késhegynyi őrölt köménymag,
a csipetkéhez:
1 tojás és 2 evőkanál liszt.

Elkészítés:

      A burgonyát meghámozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk. A zöldséget tisztítás után ugyancsak egyforma kockákra aprítjuk. A vöröshagymát hámozás után finomra összevágjuk. A füstölt szalonnát nagyon apróra metéljük, majd közepes tűzön folytonos kevergetés közben a zsírját kiolvasztjuk. Ezután rátesszük a hagymát, és ugyancsak kevergetve, üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet. Ezután a tűzre visszatesszük, rádobjuk a zöldséget és a burgonyakockákat, majd kevergetve, pár percig pirítjuk. Felöntjük kétliternyi vízzel. Beletesszük a húsleveskockákat, a zúzott fokhagymát, a köménymagot és felforraljuk. Ha a húsleveskocka elolvadt a lében, a levest megkóstoljuk, és kissé megsózzuk. (Vigyázzunk, a leveskocka sós!) A burgonyát és a zöldséget lassú tűzön puhára főzzük. Közben elkészítjük a csipetkét: a tojáshoz annyi lisztet keverünk (víz nélkül), hogy kemény tésztát kapjunk. A már megfőtt levesbe belefőzzük a parányi, kézzel tépkedett tésztadarabkákat.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: