Hamis gulyásleves 1. recept

Recept elkészítése:

Hamis gulyásleves 1. recept

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
kis darabka zeller,
1 szál sárgarépa,
3 ek. olaj,
1 tk. piros fűszerpaprika,
1 csapott ek. só,
1 tojásból és 2 ek. lisztből gyúrt csipetke,
késhegynyi őrölt köménymag.

Elkészítés:

      A burgonyát megtisztítom, és kis kockákra vágom. A felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom a finomra metélt vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva, belekeverem a pirospaprikát. Ezután ráöntök 2 evőkanál vizet, és beleteszem a kis kockákra vágott zöldséget. A tűzre visszatéve néhány percig pirítom, majd a burgonyakockákat is hozzáadva még 2 percig tovább pirítom. Ráöntök 1.5 l vizet, beleszórom a sót, valamint a köménymagot, és felforralva 25 percig főzöm. Végül belekarikázom a megmosott zöldpaprikát és a vékony gerezdekre vágott paradicsomot. Beleszaggatom a csipetkét, és néhány perces forralás után máris tálalhatom. Virslivel, kolbásszal is lehet kínálni, de a nélkül is nagyon jó.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: