Fűszeres borjúgulyás recept

Recept elkészítése:

Fűszeres borjúgulyás recept

Hozzávalók:
80 dkg borjúhús,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
só, őrölt bors,
majoránna,
darált paprika,
köménymag.

Elkészítés:

      A húst megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A kuktában felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a húst. Folyamatosan kevergetve egészen addig pároljuk, amíg a levét elfövi, akkor forró vízzel felöntjük. Sóval, borssal, fokhagymával, morzsolt majoránnával, késhegynyi őrölt köménymaggal, és télire eltett darált paprikával fűszerezzük, majd a kuktát lezárjuk, és az ételt 25 percig főzzük. Tálaláskor sós vízben főtt burgonyát halmozunk egy lapos tányérra; megrakjuk a gulyással, és megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Kínálhatunk hozzá erős paprikát, hogy aki szereti, utólag fűszerezze.

Jó tanács: A sózással vigyázzunk, mert a darált paprika is sós.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: