Brokkolis szarvasgulyás recept

Recept elkészítése:

Brokkolis szarvasgulyás recept

Hozzávalók:
1 kg szarvashús / bármelyik csont nélküli részét felhasználhatjuk/
5 dkg zsiradék,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kanál pirospaprika,
só, köménymag / egész /,
majoránna, ízlés szerint,
30 dkg brokkoli,
40 dkg burgonya,
1 csokor friss bazsalikom,
1 kanál liszt,
3 dl tejföl.

Csipetke:
1 tojás,
2 kanál liszt.

Elkészítés:

      A húst jól megmossuk, és apró kockára vágjuk. A zsiradékot felforrósítjuk és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majoránnát, egész köményt, őrölt borsot, végül a húst. Állandó keverés mellett pirítjuk, majd felengedjük hideg vízzel, amennyi ellepi.
Sóval ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a rózsáira szedett brokkolit és az aprított friss bazsalikom levelet. Készre főzzük. A 3 dl tejföl és 1 kanál liszt keverékével behabarjuk. 1 tojásból, 2 kanál liszttel csipetkét készítünk, és a kész gulyáshoz adjuk. Aki hosszabb lével szereti, az elején több vizet tölt hozzá. Forrón tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: