Babgulyás 5. recept

Recept elkészítése:

Babgulyás 5. recept

Hozzávalók:
1.5 kg füstölt disznócsülök, - köröm, - fej,
1 fej hagyma,
1db sárgarépa,
1 db petrezselyemgyökér,
1 db paradicsom,
1/2 kg nagy szemű fehérbab,
1 db zöldpaprika,
2 kk. pirospaprika,
1 db csípős paprika,
köménymag,
rántás,
zsír,
galuskatészta,
ételízesítő, ó.

Elkészítés:

      A fehérbabot 1 napig vízben áztatjuk. Erre azért van szükség, hogy hamarabb megfőjön a levesben. A füstölt disznóhúst feldaraboljuk apró kockákra, és ezt is 1 napig vízben áztatjuk, hogy a füstíz, és - szag kiázzon belőle. Az áztatás után alaposan mossuk át a húst. A bográcsban felolvasztunk kb. 2 - 3 evőkanálnyi zsírt, és szalmasárgára pirítjuk benne az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát és a paradicsomot. Hozzáadjuk a feldarabolt disznóhúst, és felöntjük meleg vízzel úgy, hogy ellepje. Amikor felforr a lé, ízesítjük 2 kávéskanál pirospaprikával, ételízesítővel és köménymaggal.
Egy másik bográcsban félig megfőzzük a babot, és teszünk bele karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Amikor mind a két bográcsban félig főtt az étel, összeöntjük azokat, és kis lángon tovább főzzük a babgulyást. Az étel elkészülte előtt híg rántást, és apróra szaggatott nokedlit készítünk, melyeket hozzáadunk a leveshez. Ízlés szerint teszünk bele sót, és fűszerezhetjük csípős paprikával.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: