Szuvlaki recept

Recept elkészítése:

Szuvlaki recept

Hozzávalók:
80 dkg bárányhús,
1 dl olívaolaj,
1 citrom,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek. oregano,
1 ek. kakukkfű,
só, bors,
2 fej vöröshagyma,
babérlevél.

Elkészítés:

      A húst megmossuk, megtisztítjuk a faggyútól, és kockákra vágjuk. Sóval, borssal ízlés szerint megszórjuk és félretesszük. Lezárható edényben összekeverjük az olajat a citrom leszűrt levével, a zúzott fokhagymával, oregánoval, kakukkfűvel, majd beleforgatjuk a húsdarabokat, az edényt légmentesen lezárjuk, és egy éjszakán keresztül hűtőben állni hagyjuk. Sütés előtt a húsokat lecsöpögtetjük, nyársakra húzzuk, közéjük hagymadarabokat és babérlevelet teszünk. Olajjal megkent, előmelegített grill-lapon, vagy faszénparázson mindkét oldalukat megsütjük, majd a páclével leöntve tálaljuk.

Elkészítés ideje: 1óra + pácolás

vissza a főoldalra

Receptek kategória: