Padlizsán Muszaka recept

Recept elkészítése:

Padlizsán Muszaka recept

Hozzávalók:
1000 g padlizsán,
50 g vaj,
2 ek. olaj,
750 g darált hús,
1 hagyma,
3 paradicsom,
2 tojásfehérje,
fél pohár fehérbor,
100 g reszelt sajt.

A mártáshoz:
50 g vaj,
2 ek. liszt,
2 dl tej,
2 tojássárgája,
só, bors,
szerecsendió.

Elkészítés:

      A padlizsánt ujjnyi rudakra vágjuk, besózzuk, és egy órát állni hagyjuk. Közben a vajban megpároljuk az összevágott hagymát és a darált húst, hozzáadjuk a hámozott, szeletelt paradicsomot, sót, borsot, a bort, és lefedve 45 percig pároljuk. Félig kihűtjük, összekeverjük a tojásfehérjével és egy-két kanál morzsával. A besózott padlizsánt megmossuk, és két kanál olajban hirtelen aranybarnára sütjük (megj. nekem még sosem sikerült két kanál olajban 1 kiló padlizsánt megsütni, lehet, hogy jó teflonserpenyő kéne hozzá?). Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, megszórjuk morzsával, teszünk bele egy sor padlizsánt, erre a húst, majd a maradék padlizsánnal letakarjuk. A vajból, lisztből besamelt készítünk, ha langyos, összekeverjük a tojások sárgájával, a fűszerekkel, a reszelt sajt kétharmadával, a padlizsán tetejére öntjük, megszórjuk a maradék sajttal és közepes lángon kb. 45 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: