Kacsa olajbogyóval és paprikával recept
Hozzávalók:
fél kg kacsa,
2 hagyma,
10 dkg füstölt mell,
2 evőkanál olívaolaj,
1 dl víz,
fél szárnyasleveskocka,
1 gerezd fokhagyma,
1 fűszercsokor,
bors,
1 doboz színes paprika,
1 evőkanál kukoricakeményítő,
20 dkg olívabogyó.
Elkészítés:
Kuktában süssük aranybarnára a darabokra vágott kacsát, az apróra vágott hagymát és a kockákra vágott mellet. Adjuk hozzá a vizet, a levest, a szétnyomott fokhagymát, a fűszercsokrot, a borsot és a paprikát. Keverjük össze, és a kukta sípolásától számított 15 percig főzzük. A léhez öntsük hozzá az olívaolajat és a kevés hideg vízben feloldott kukoricakeményítőt. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel, hogy besűrűsödjön. Szórjuk meg petrezselyemmel.
Elkészítés ideje: 90perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges