Görög sonkás rizs recept

Recept elkészítése:

Görög sonkás rizs recept

Hozzávalók:
15 dkg főtt, füstölt sonka,
30 dkg hosszú szemű rizs,
10 dkg feta vagy más, sós fehérsajt,
40 dkg paradicsom,
50 dkg zöldpaprika,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1,2 dl zöldségerőleves (kockából is készülhet),
5 evőkanál olaj (lehetőleg olívaolaj),
1 csokor kakukkfű,
só, bors.

Elkészítés:

      A rizst a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben kb. 20 percig pároljuk. Közben a paradicsomot és a zöldpaprikát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, vagy fokhagymaprésen átnyomjuk. A kakukkfüvet megmossuk, a leveleket lecsipkedjük és felaprítjuk. A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a hagymát, és hozzáadjuk a zöldpaprikát. Kb. 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Sóval, borssal, a kakukkfű kétharmadával és a fokhagymával ízesítjük. Felöntjük a levessel, és fedő alatt, kis lángon kb. 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát, meg a lecsöpögtetett rizst és összemelegítjük. A sós fehérsajtot nagyobb darabokra tördeljük, és a sonkás-zöldséges rizsre morzsoljuk. A félretett kakukkfűvel meghintve tálaljuk. Friss fejes saláta és (görög) fehérbor illik hozzá.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: