Görög saláta 5. recept

Recept elkészítése:

Görög saláta 5. recept

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg apró szemű burgonya,
2 nagy paradicsom,
20 dkg feta (krémfehér) sajt,
2 kovászos uborka,
10 dkg nagy szemű,
piros szőlő,
1 csokor friss bazsalikom,
3 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál borecet,
só, bors.

Elkészítés:

      A burgonyát héjában megfőzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk és félbevágjuk. A kovászos uborkát felszeleteljük, a paradicsomot kockára vágjuk. Ugyancsak kockára vágjuk a sós fehér sajtot. A szőlőszemeket félbevágjuk és kimagozzuk. A hozzávalókat tálba halmozzuk, és óvatosan összekeverjük. A bazsalikom leveleit csíkokra metéljük, és a borecettel együtt az olajba keverjük. Sóval és borssal ízesítjük, a salátára öntjük, és legalább 1 órán át, érleljük.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: