Görög saláta 2. recept

Recept elkészítése:

Görög saláta 2. recept

Hozzávalók:
40 dkg uborka,
30 dkg paradicsom,
2 nagy csomó újhagyma,
egy marék olívabogyó vagy egy fiola kapribogyó,
2 dl tejföl vagy kefir,
só, fokhagymasó,
borecet,
olívaolaj,
1/4 citrom leve,
5 dkg juhsajt.

Elkészítés:

      Az uborkát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy kissé besózva fél óráig állni hagyjuk. Ezután leöntjük róla a levét, és összekeverjük a nagy kockákra vágott paradicsommal meg a zöldjével együtt karikákra vágott újhagymával. Az olívabogyót vagy a leszűrt kaprit is hozzáadjuk és megöntözzük egy kevés borecettel meg bőven (lehetőleg olíva-) olajjal. Egy órára jégbe hűtjük, majd a citromlével meg a fokhagymasóval ízesített tejföllel vagy kefirrel lelocsoljuk. (Ha a sűrű salátát szeretjük, tejfölözés előtt leönthetjük alóla az ecetes levet, ilyenkor juhsajtot is reszelünk a saláta tetejére, vagy kockákra vágott sajttal hintjük meg.)

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: