Recept elkészítése:
Görög saláta 1. recept
Hozzávalók 2 személyre:
2 nagy paradicsom,
1 kis kígyóuborka,
1 kis hagyma,
5 dkg kimagozott olajbogyó,
8 szardella,
12 dkg feta sajt.
A mártáshoz:
3 evőkanál olíva olaj,
1 evőkanál citromlé,
só, bors,
csipetnyi majoránna.
Elkészítés:
A lehámozott paradicsomot négybe vágjuk, az uborkát felszeleteljük, a hagymát karikára vágjuk, a sajtot kockára. A mártáshoz elkeverjük az olajat és a citromlét ízlés szerint sóval, borssal, majorannával. Ráöntjük a salátára, jól elvegyítjük, fél órára behűtjük, aztán tálaljuk.
Elkészítés ideje: 15perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges