Görög saláta 1. recept

Recept elkészítése:

Görög saláta 1. recept

Hozzávalók 2 személyre:
2 nagy paradicsom,
1 kis kígyóuborka,
1 kis hagyma,
5 dkg kimagozott olajbogyó,
8 szardella,
12 dkg feta sajt.

A mártáshoz:
3 evőkanál olíva olaj,
1 evőkanál citromlé,
só, bors,
csipetnyi majoránna.

Elkészítés:

      A lehámozott paradicsomot négybe vágjuk, az uborkát felszeleteljük, a hagymát karikára vágjuk, a sajtot kockára. A mártáshoz elkeverjük az olajat és a citromlét ízlés szerint sóval, borssal, majorannával. Ráöntjük a salátára, jól elvegyítjük, fél órára behűtjük, aztán tálaljuk.

Elkészítés ideje: 15perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: