Görög rakott padlizsán recept

Recept elkészítése:

Görög rakott padlizsán recept

Hozzávalók:
1 tasak Bolognai spagetti alap,
4 közepes padlizsán,
30 dk darált hús,
1 vöröshagyma,
1 tasak sajtszósz,
2 tojás sárgája,
2,5 dl tej,
5 dk vaj,
ételízesítő,
paradicsom.

Elkészítés:

      A padlizsánokat hosszában 1 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felüket ételízesítővel megszórjuk, és egy órát állni hagyjuk. Kevés olajon aranysárgára sütjük. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és a paradicsommal elkészített spagetti alapot. Egy tűzálló tálba tesszük a padlizsán szeletek egy részét, Ráterítjük a paradicsomos hús felét, rá padlizsánt, majd a hús másik felét, amit padlizsánnal borítunk be. A sajtszószt elkészítjük, a két tojás sárgájával összekeverjük, és a padlizsán tetejére öntjük. Forró sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 55perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: