Görög padlizsán 1. recept

Recept elkészítése:

Görög padlizsán 1. recept

Hozzávalók:
2 padlizsán,
4 evőkanál olaj,
só, bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomó petrezselyem,
néhány szál kapor,
1 evőkanál paradicsompüré,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 fej reszelt vöröshagyma.

Elkészítés:

      Az egyik padlizsánt sütőben megsütjük, meghámozzuk, és műanyag késsel összetörjük. Két evőkanál olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, beletesszük a finomra vágott petrezselymet, a kaprot, megsózzuk, borsozzuk. Belekeverjük az összetört padlizsánt, a paradicsompürét és zsemlemorzsát, 20-25 percig állni hagyjuk. A másik padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastagra vágjuk, egy kicsit megsózzuk, és lisztbe mártva forró olajban ropogósra sütjük. Két szelet padlizsán közé kenjük a tölteléket, és ezeket a dupla szeleteket tűzálló tálra fektetjük. Leöntjük 2 dl tejföllel, és sütőben jól átsütjük.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: