Görög olívás kenyér recept
Hozzávalók:
5 dkg élesztő,
5 dl langyos víz,
2 kk. só,
1 dl olívaolaj,
2 tojás,
1,7 l (kb. 90 dkg) finom- vagy kenyérliszt,
30-40 db olívabogyó (mag nélkül: 10-12 dkg, maggal 15-20 dkg),
kb. 20 dkg feta sajt.
A nyújtáshoz: liszt.
A tepsi kikenéséhez: vaj.
Elkészítés:
Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, megsózzuk. az olívaolajat meg a tojásokat hozzáadjuk, majd a liszttel tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva 30 percen át kelesztjük. az olívabogyót, ha kell, kimagozzuk, esetleg kockákra vágjuk. A sajtot kis kockákra aprítjuk. A tésztát meglisztezett deszkára borítjuk, elfelezzük. Egyenként kb. 50 cm hosszú téglalappá nyújtjuk, és az olívabogyót, meg a sajtot a közepére halmozzuk. Fölhajtjuk, kicsit meghengergetjük, hogy csinos formája legyen, majd gyűrű alakúra formázva, kivajazott tepsibe fektetjük (savarin formába is tehetjük). Meleg helyen letakarva 40 percen át kelesztjük, majd sütőben, nagy láng
Elkészítés ideje: 2óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges