Görög gombasaláta 2. recept

Recept elkészítése:

Görög gombasaláta 2. recept

Hozzávalók:
50 dkg gomba,
1 dl olaj,
1 dl száraz fehérbor,
1 kk. ketchup,
3 db citrom,
1 csokor petrezselyem,
só,
1 kk. szemes bors,
2 db babérlevél,
késhegynyi kakukkfű,
1 kk. koriandermag.

Elkészítés:

      Zacskóba kötjük a fűszereket, kicsavarjuk, 1 citrom levét elkeverjük az olajjal, a borral, a ketchuppal, és héjastól belekarikázzuk, a megmaradt 1citromot. Megsózzuk, beletesszük a fűszeres zacskót, 5percig forraljuk, majd belekeverjük a cikkekre vagy nagy szeletekre vágott gombát. 8 percig betakarva főzzük, közben megkeverjük. Ezután a fűszeres zacskót kiemeljük, és a lébe vegyítjük a másik két citrom levét. Ezt a salátát, előételként vagy fogyókúrás vacsorának is alkalmas, nagyon hidegen tálaljuk.

Elkészítés ideje: 25perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: