Görög csirkecomb-mell recept

Recept elkészítése:

Görög csirkecomb-mell recept

Elkészítés:

      4 személyre 8 kisebb combot vagy 4 nagy mellet (amelyet kettévágunk) vásárolunk, besózzuk, beborsozzuk, és 4 evőkanál olajon ropogósra sütjük. A húst kivesszük, félretesszük, a visszamaradt olajban 3 szép, megtisztított és karikára vágott sárgarépát egy fej reszelt vöröshagymával együtt sárgára pirítunk. Meghintjük egy csapott evőkanál liszttel, felengedjük 2 deci vízzel, hozzáadunk egy húsleveskockát, és kevergetve, nehogy a liszt az edény aljára tapadjon, felforraljuk. Beletesszük az átsütött hússzeleteket, belereszeljük egy citrom héját, 1-2 babérlevéllel ízesítjük. és időnként megkeverve. kb. 30 percig fedő alatt pároljuk. A húsdarabokat forró tálra szedjük, a visszamaradt mártásba belecsavarunk egy citrom levét, átmelegítjük, de nem forraljuk fel, úgy öntjük a pecsenyére. A tálat citromkarikákkal díszíthetjük. (Tálalás előtt ízleljük meg a mártást. mert lehet, hogy még utána kell ízesíteni citromlével.) Párolt rizs a hozzá illő köret.

Elkészítés ideje: 85perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: