Görög csirke recept

Recept elkészítése:

Görög csirke recept

Hozzávalók:
1,5 kg -os csirke,
2 evőkanál olaj,
25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1 egész tojás,
4 dl tejföl,
2 citrom,
só.

Elkészítés:

      A csirkét feldaraboljuk, besózzuk, zsírban egy kevés vízzel puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, majd kicsontozzuk. A lisztet összegyúrjuk a vajjal, tojással, sóval, és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tészta 2/3 részével kibélelünk egy tortaformát, ebbe belerakjuk, a feldarabolt, kicsontozott hús felét, erre egy sor karikára vágott citromot terítünk, majd befedjük a hús másik felével. A pecsenye levét elkeverjük 2 dl tejföllel, ráöntjük a lerakott húsra, és betakarjuk a megmaradt tésztából nyújtott kerek lappal. A tetejét megkenjük tojással, és sütőben szép pirosra sütjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

Elkészítés ideje: 80-90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: