Töltött gomba kucsmában recept

Recept elkészítése:

Töltött gomba kucsmában recept

Hozzávalók:
24 db szép, egyforma fej sampinyon gomba,
18 dkg liba- vagy csirkemáj,
1 cikk citrom,
2 evőkanál vaj,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál konyak,
1 db tojás,
1 db babérlevél,
majoránna,
só,
bors,
4 adag barnamártás (porból).

Barnamártáshoz:
28 g mártáspor,
1 dl vörösbor,
negyed dl víz,
1 kiskanál mustár,
só,
bors.

Elkészítés:

      A válogatott, szárától megfosztott, jól megmosott gombafejeket kevés citromos, sós, babérleveles vízben megfőzzük (kb. 10 perc, de ez függ a gombafejek nagyságától is) és hidegre tesszük. Megszárítjuk, két-két gombafej közé libamájpürét töltünk, és formásan összenyomjuk. Tűzálló tálba tesszük, és 170-180 fokon megsütjük. Hogy a gomba el ne dőljön, az alsó gombafejet meg kell talpalni.
Májpüré készítése
Libamájat vagy csirkemájat szeletekre vágunk, a vajon megpirított hagymához tesszük, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük és lepirítjuk. Liszttel meghintjük, és jól kifőzzük, a tojást belekeverjük, konyakkal ízesítjük és szőrszitán áttörjük.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: