Töltött gomba 1. recept

Recept elkészítése:

Töltött gomba 1. recept

Hozzávalók:
20 dkg csiperke (egyenletes, közepes fejeket válasszunk),
1 kemény tojás,
1 dl száraz fehérbor,
fél zsemlye,
zöldpetrezselyem,
reszelt sajt,
ízlés szerint só,
bors.

Elkészítés:

      A gombafejekről leválasztjuk a szárat, kevés zsiradékon a bor felével, ízlés szerint sóval, borssal (egészben) megpároljuk (ha a szár használható, azzal együtt). A szárat, esetleg egy-két gombafejet, egy kemény tojást, zöldpetrezselymet, borban áztatott, kicsavart zsemlyét nagyon finomra felaprítunk, összedolgozzuk, ez lesz a töltelék. A gombafejeket tepsibe fektetjük, megtöltjük, a töltelék tetejére csipet reszelt sajt. Aláöntjük a levét és sütőbe vele. Krumplipürét, rizst vagy más semleges köretet adhatunk hozzá.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: