Tócsni tejszínes gombával recept
Hozzávalók:
65 dkg gomba,
3 evőkanál olaj vagy vaj,
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejszín,
2 evőkanál liszt,
negyed csomó petrezselyemzöld.
A tócsnihoz:
1,5 kg burgonya,
4 db tojás,
5-6 evőkanál liszt,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
só,
bors.
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát vajon vagy olajon félig megpirítjuk, beletesszük az egyenletes darabokra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Erős tűzön, gyakori kevergetés mellett zsírjára pirítjuk, a tejszínt a liszttel simára keverjük, és a lepirított gombához öntjük, majd jól kiforraljuk.
Tócsni készítése
A megtisztított burgonyát a reszelő durva részén lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és annyi lisztet, hogy galuskasűrűségű masszát kapjunk. Palacsintasütőben olajat hevítünk, és kis lepényeket sütünk belőle.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges