Szűzérmék erdeigomba-pörkölttel, kapros, juhtúrós galuskával recept

Recept elkészítése:

Szűzérmék erdeigomba-pörkölttel, kapros, juhtúrós galuskával recept

Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz,
85 dkg vegyes erdei gomba,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
1 kg juhtúró,
1 csomó kapor,
só,
bors,
pirospaprika,
4 adag galuska.

Elkészítés:

      A gombákat megtisztítjuk, és egyenletes darabokra felvágjuk. Az olajban a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk és meghintjük pirospaprikával, és gyors kevergetés mellett kevés vízzel felöntjük, majd zsírjára pirítjuk. Ráhelyezzük az összevágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk. Lecsót keverünk hozzá, és készre főzzük. A szűzhúsról letisztítjuk a borítóhártyáját, fölszeleteljük, potyoljuk, fűszerezzük, a szélét bevagdaljuk és olajban kisütjük. A megszokott módon galuskát készítünk, kifőzzük, és az áttört túróval, valamint a finomra vágott kaporral összekeverjük. Serpenyőben átforgatva összemelegítjük, és tálaljuk.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: