Szűzérmék erdei gombapörkölttel, kapros-juhtúrós galuskával recept

Recept elkészítése:

Szűzérmék erdei gombapörkölttel, kapros-juhtúrós galuskával recept

Hozzávalók:
60 dkg szűzérme,
85 dkg vegyes erdei gomba,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
1/4 kg juhtúró,
1 csomó kapor,
só,
bors,
pirospaprika,
4 adag galuska.

Elkészítés:

      A gombákat megtisztítjuk, egyenletes darabokra fölvágjuk. Az olajban a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, és gyors kevergetés mellett, kevés vízzel fölöntjük, majd zsírjára pirítjuk. Ráhelyezzük az összevágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk. Lecsót keverünk hozzá, és készre főzzük. A szűzhúsról letisztítjuk a borítóhártyáját, fölszeleteljük, klopfoljuk, fűszerezzük, a szélét bevagdaljuk, és olajban kisütjük. A megszokott módon galuskát készítünk, kifőzzük, és az áttört túróval, valamint a finomra vágott kaporral összekeverjük. Serpenyőben átforgatva összemelegítjük, és tálaljuk.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: