Szegfűgombás tojásos galuska recept

Recept elkészítése:

Szegfűgombás tojásos galuska recept

Hozzávalók:
300 g liszt
2+3 db tojás
20 g vöröshagyma
150 g szegfűgomba
1 dl olaj
só, őrölt bors (ízlés szerint).

Elkészítés:

      A galuska főzéséhez tegyünk fel bő, sós vizet forrni. Ezután liszthez öntsünk hozzá két felvert tojással elkevert sós vizet. Néhány mozdulattal összeállítjuk a tésztát, ügyelve, hogy ne dolgozzuk ki, mert akkor kemény lesz. Evőkanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk a vízbe. Ha a galuska feljön a víz tetejére, akkor kész.
Meleg vízzel elöblítjük, és jól lecsurgatjuk. Kevés olajjal átkeverjük, picit megsózzuk. Egy serpenyőben felhevített olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük. A tisztított, megmosott szegfűgombát átpirítjuk a hagymán, majd ráöntjük a felvert sózott, borsozott tojást. Mikor már kezd sűrűsödni a tojás, hozzáadjuk a forró galuskát.
Ha a szegfűgombás tojás gyengén megszilárdul, már tálalhatjuk is, de előbb kicsit szórjuk meg törött borssal.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: