Paradicsomba töltött gombasaláta Vinaigrette mártással recept

Recept elkészítése:

Paradicsomba töltött gombasaláta Vinaigrette mártással recept

Hozzávalók:
8 db paradicsom,
35 dkg gomba,
Mártáshoz:
1 evőkanál citromlé,
1,4 dl étolaj,
12 dkg csemege uborka,
1 fej vöröshagyma,
1 kávéskanál kapribogyó,
1/2 csomó petrezselyemzöld,
1/2 csomó metélőhagyma,
2 db tárkonylevél,
só,
bors,
porcukor.

Elkészítés:

      Keverőedénybe tesszük a citromlevet és az étolajat, hozzáadjuk a nagyon finomra vágott, hámozott csemege uborkát, vöröshagymát, petrezselyemzöldet, metélőhagymát, tárkonylevelet, valamint a kapribogyót. Sózzuk, törött fehér borssal fűszerezzük, és alapos keverés után hűtőszekrénybe helyezzük. A megtisztított, megmosott gombát sós, citromos vízben pároljuk kb. 10-15 percig, majd leszűrjük, és gerezdekre vágjuk. Ha kihűlt összekeverjük a mártással. A szép, érett, piros, egyforma paradicsomokat megmossuk, és éles késsel, a szárral ellentétes oldalon levágjuk a paradicsomok tetejét, a magvas részt eltávolítjuk. A paradicsomok belsejét megsózzuk, és állni hagyjuk. Ha már jól átjárta a só, beletöltjük a salátát, majd a tetejét visszahelyezve tálaljuk.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: