Magyaros tükörtojás gombával recept

Recept elkészítése:

Magyaros tükörtojás gombával recept

Hozzávalók:
1/4 hagyma,
600 g vegyes gomba (különösen alkalmasak a pöfetegek),
50 g vaj,
2 evőkanál vágott petrezselyem,
só, édesnemes paprika,
150 ml tejszín,
8 db friss tojás,
50 g reszelt ementáli sajt.

Elkészítés:

      A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A gombát folyó vízben röviden, de gondosan megmossuk, leszárítjuk és felaprítjuk. Négy evőkanál olajat fölforrósítunk egy nagy serpenyőben, beletesszük a petrezselymet és a hagymát, üvegesre pároljuk. Majd a gombát is hozzáadjuk, és így pároljuk készre. A gomba-hagyma keveréket kevés sóval és paprikával ízesítjük. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A serpenyőt levesszük a tűzhelyről, és a tejszínt a gombához keverjük. A maradék vajjal egy lapos, tűzálló sütőformát kikenünk, és megtöltjük a gombamasszával. Nyolc mélyedést formálunk bele, mindegyikbe becsúsztatunk egy nyers tojást. Végül rászórjuk a sajtot, és a sütő legalsó részén kb. 8 perc alatt világossárgára sütjük. A tojásfehérje már kemény, a sárgája még puha ekkor. Vegyes saláta illik hozzá.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: