Libamájhab szarvasgombával recept
Hozzávalók:
1 üveg szarvasgomba konzerv,
200 gr libamáj,
50 gr vaj,
5 cl konyak,
1 dl tejszín,
só,
bors,
zselatin.
Elkészítés:
A konzerv tartalmát egy tálba öntjük, hozzáadjuk a konyak felét és belehelyezzük a libamájat egy éjszakára. Másnap a májat és a gombát a léből kivesszük. A szarvasgombát vékony csíkokra vágjuk, félretesszük, a májat pedig forró vajban, forgatva megsütjük. Ha kihűlt szitán áttörjük hozzáadjuk a konyak másik felét, a gombát, majd fűszerezzük, és a tejszínhabbal óvatosan elkeverjük. A krémet aszpikkal bélelt formába simítjuk. Tálalásnál a formából óvatosan kifordítjuk, pikáns gyümölcsöntettel és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Tipp: Kitűnő vendégváró meglepetés lehet. Minden elkészíthető előre, s ha a vendég megérkezett csak a tálalásra kell néhány percet fordítanunk.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges