Gombás lasagne recept

Recept elkészítése:

Gombás lasagne recept

Hozzávalók:
60 dkg gomba,
2 evőkanál olaj,
1-1 kávéskanál oregánó,
kakukkfű,
rozmaring,
bazsalikom,
5 gerezd zúzott fokhagyma (vagy fokhagymás só,
1 dl száraz (fehér) bor vagy húslé,
tésztalap 1/8 kg lisztből,
só,
reszelt sajt.

Elkészítés:

      A fokhagymát az olajon megfuttatjuk. Hozzátesszük a megtisztított, nagyon vékonyra szeletelt gombát, és kevergetve sütjük, míg a leve elfő. Hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, a borban puhára pároljuk. Ha kissé kihűlt, téglalap alakban a kiterített tésztalap egyik felére terítjük, úgy, hogy 2-3 ujjnyi tészta a széleken üresen maradjon. A széleket visszahajtva a tésztát rétesszerűen feltekerjük. Kikent tepsibe vagy jénaiba fektetjük, tetejét olajjal megkenjük, rózsaszínűre sütjük. Amikor majdnem kész (a tészta már ropogós, szélein pirosodik), meghintjük reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt megolvad. Úgy szeleteljük, mint a rétest. Forrón tálaljuk. Adhatunk mellé könnyű salátát vagy friss zöldségeket (paradicsomot, paprikát, uborkát), de van, aki tejföllel szereti.

Elkészítés ideje: 80perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: