Gombakrémleves főtt, füstölt marhanyelvvel recept

Recept elkészítése:

Gombakrémleves főtt, füstölt marhanyelvvel recept

Hozzávalók:
30 dkg bármilyen gomba,
12 dkg füstölt marhanyelv,
3 evőkanál vaj,
2 evőkanál liszt,
fél liter húsleves vagy 1 db leveskocka,
3 dl tejszín,
só,
bors.

Elkészítés:

      A gombát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk. Vajon félig megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön, gyakori keverés mellett lepirítjuk. Ha zsírjára sült, liszttel meghintjük, kissé továbbpirítjuk vele, majd húslevessel felengedjük (leveskockából is lehet). Puhára pároljuk, forrón átpasszírozzuk, majd a tejszínnel simára keverjük. A főtt, füstölt marhanyelvet csíkokra vágjuk, és tálaláskor a levesbe helyezzük. A marhanyelvet akár házi sonkával is helyettesíthetjük.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: