Gombakotlett recept

Recept elkészítése:

Gombakotlett recept

Hozzávalók:
30 dkg gomba,
1 kis fej vöröshagyma,
2 zsemle,
3 tojás,
tej,
zsír vagy vaj,
zsemlemorzsa,
5-6 szál petrezselyem,
liszt,
bors,
só.

Elkészítés:

      A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, s a lereszelt hagymával, az apróra vágott petrezselyemmel egy kanál zsiradékon párold puhára. A zsemléket áztasd tejbe, csavard ki, adj hozzá két tojást, sózd, borsozd és dolgozd össze a párolt gombával. A masszából formázz lepényeket, azokat forgasd lisztbe, majd elhabart tojásba, végül zsemlemorzsába, és forró zsiradékon mindkét oldalukat süsd pirosra.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: