Recept elkészítése:
Gombakotlett recept
Hozzávalók:
30 dkg gomba,
1 kis fej vöröshagyma,
2 zsemle,
3 tojás,
tej,
zsír vagy vaj,
zsemlemorzsa,
5-6 szál petrezselyem,
liszt,
bors,
só.
Elkészítés:
A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, s a lereszelt hagymával, az apróra vágott petrezselyemmel egy kanál zsiradékon párold puhára. A zsemléket áztasd tejbe, csavard ki, adj hozzá két tojást, sózd, borsozd és dolgozd össze a párolt gombával. A masszából formázz lepényeket, azokat forgasd lisztbe, majd elhabart tojásba, végül zsemlemorzsába, és forró zsiradékon mindkét oldalukat süsd pirosra.
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges