Gomba baromfimájon recept

Recept elkészítése:

Gomba baromfimájon recept

Hozzávalók:
500 g vegyes gomba (különösen alkalmas a kerti csiperke),
400 g baromfimáj,
1 evőkanál liszt,
1 db hagyma,
1 evőkanál olaj,
1 evőkanál citromlé,
1-1 teáskanál vágott petrezselyem,
szárított kakukkfű,
szárított bazsalikom,
fekete bors.

Elkészítés:

      A gombát röviden, de gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A májat megmossuk, szeletekre vágjuk és lisztbe forgatjuk. A hagymát megmossuk, és nagyon finom karikákra vágjuk. Az olajat fölforrósítjuk egy serpenyőben, a hagymakarikákat és a májszeleteket kb. 3 percig sütjük benne. Hozzáadjuk a gombát, és az egészet citromlével, a fűszerekkel és borssal ízesítjük. Az egészet fedő alatt, kis lángon még kb. 15 percig pároljuk. Ezután tányérokra szedjük és tálaljuk. Zsemlegombóc illik hozzá.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: