Édes-savanyú gomba recept

Recept elkészítése:

Édes-savanyú gomba recept

Hozzávalók:
30 dkg gomba,
egy evőkanál szójamártás,
két kanál száraz bor,
két - lehetőleg különböző színű - zöldpaprika,
alapleves,
olaj,
A mártáshoz:
1,5 dl paradicsomlé (vagy fél doboz sűrített paradicsom,
1 dl alaplevessel elkeverve),
egy evőkanál szójamártás,
egy-egy evőkanál bor, méz, cukor és étkezési keményítő,
fél citrom leve.

Elkészítés:

      A paprikát nagyobb kockákra vágjuk, kevés olajon megsütjük, majd kiszedjük. Az olajon átpirítjuk a kockára vágott gombát, a többi hozzávalóval, szükség szerint kevés alaplevessel puhára pároljuk. Tálaláskor köré rendezzük a paprikát, és ráöntjük az összefőzött mártást.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: