Recept elkészítése:
Bevert tojás portói borban párolt szarvasgombával recept
Hozzávalók:
4 tojás,
80 g szarvasgomba,
30 g vaj,
1 dl borjús alaplé,
2 dl portói bor,
só.
Elkészítés:
A tojást sós, ecetes vízbe ütve bevert tojást készítünk, majd langyos vízzel leöblítjük. A felszeletelt szarvasgombát vajban megpároljuk, hozzáadjuk a hús alaplét. Hozzáöntjük a portói bort, felforraljuk, sóval utána ízesítünk. Tálaláskor a tojásokat bevonjuk a mártással, pirított kenyérszeleteket adunk hozzá.
Az élményt fokozhatja a mellé elfogyasztott pohárnyi valódi portói bor.
Elkészítés ideje: 30-40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges