Bevert tojás portói borban párolt szarvasgombával recept

Recept elkészítése:

Bevert tojás portói borban párolt szarvasgombával recept

Hozzávalók:
4 tojás,
80 g szarvasgomba,
30 g vaj,
1 dl borjús alaplé,
2 dl portói bor,
só.

Elkészítés:

      A tojást sós, ecetes vízbe ütve bevert tojást készítünk, majd langyos vízzel leöblítjük. A felszeletelt szarvasgombát vajban megpároljuk, hozzáadjuk a hús alaplét. Hozzáöntjük a portói bort, felforraljuk, sóval utána ízesítünk. Tálaláskor a tojásokat bevonjuk a mártással, pirított kenyérszeleteket adunk hozzá.

Az élményt fokozhatja a mellé elfogyasztott pohárnyi valódi portói bor.

Elkészítés ideje: 30-40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: