Vöröshagymaleves recept

Vöröshagymaleves recept

Hozzávalók:
4 hagyma,
3 evőkanál margarin,
2 evőkanál liszt,
1 l víz,
1 tyúkhúsleves kocka,
1 pohár fehérbor,
só, őrölt bors,
1 csipet őrölt gyömbér,
4 szelet kenyér,
2 tojás,
4 evőkanál portói,
4 evőkanál tejföl.

Elkészítés:

      Aprítsuk fel a megtisztított hagymát. Kuktában süssük aranybarnára. Szórjuk meg liszttel, két percig keverjük, adjuk hozzá a fehérbort majd a vizet. Keverjük bele a húslevest, kevés sót, a gyömbért és a borsot. A fedő sípolásától számítva 10 percig főzzük. Pirítsuk meg a kenyeret. Verjük fel a tojássárgát, a portóit és a tejfölt, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tűzről levett leveshez. Öntsük tűzálló levesestálba, tegyük a tetejére a sajttal megszórt pirítóst és a tűzhely grillező állásán gratináljuk.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra