Rákleves recept
Hozzávalók:
1 homár,
10 cl konyak,
2 sárgarépa,
2 hagyma,
30 cl fehérbor,
10 cl tejszín,
5 paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
1 ágacska kakukkfű,
2 babérlevél,
10 cl olívaolaj,
1 csipet sáfrány,
só, bors,
csípős paprika.
Elkészítés:
Vágjuk ketté a homárt hosszában, tisztítsuk meg és vágjuk darabokra. Sózzuk, borsozzuk.
Olívaolajban süssük meg a rákdarabokat körös-körül. Flambírozzuk a konyakkal, majd locsoljuk le fehérborral. Adjuk hozzá a darabokra vágott hagymát és répát, a zúzott fokhagymát és a darabokra vágott paradicsomot. Ízesítsük a felsorolt fűszerekkel. Öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, és főzzük lefedve 30 percig. Törjük át finom szitán, úgy, hogy a lehető legtöbb ráklevet kinyerjük. Tegyük vissza tűzre, majd forraljuk fel és tegyük bele a tejszínt.
Elkészítés ideje: 55perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges