Lyoni hagymaleves recept
Hozzávalók:
60 dkg vöröshagyma,
csomóba kötött fűszerzöldség (1 babér, 4 szál petrezselyem,
1 szál kakukkfű),
15 dkg vaj,
2 ek liszt,
25 dkg reszelt trappista sajt,
4 tojássárgája,
só, bors,
6 szelet szikkadt (esetleg gyengén pirított) zsemlekenyér.
Elkészítés:
Nagyon vékonyra felszeleteljük a hagymát, olvasztott vajon jól megpirítjuk. Szórjuk meg liszttel, keverjük össze, pirítsuk még 1-2 percig. Öntsük fel 2,5 l hideg vízzel, jól keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fűszercsomót. Csendes tűzön főzzük 30 percig. Hőálló levesestálba fektetjük a kenyérszeleteket, majd ráöntjük az átpasszírozott, szükség esetén utána ízesített levest. Tetejét bőven szórjuk meg reszelt sajttal, tegyük előmelegített sütőbe, míg a sajt aranysárgára sül. Cseréptálkában alaposan dolgozzuk el a tojássárgákat, keverjük össze 1 merőkanálnyi forró lével, kevergessük bele a levesbe. Azonnal tálaljuk.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges