Limoges-i rókagombás lepény recept

Recept elkészítése:

Limoges-i rókagombás lepény recept

Hozzávalók:
40 dkg leveles vajastészta,
1 kg rókagomba,
3 szem gyöngyhagyma,
6 dkg vaj,
2 dl tejszín,
2 tojássárgája,
2 ek. olaj,
só, bors,
esetleg 1 ek. petrezselyem.

Elkészítés:

      Hosszában felvágjuk a gombákat, olajon 5 percig sütjük. Kiszedjük, lecsepegtetjük. Másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és 20 percig dinszteljük, közben kevergetjük. Belekeverjük az apróra vágott hagymát, ezzel még 2 percig pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, 2-3 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, gyorsan hozzákeverjük a tojássárgáját, a petrezselymet. A 4 mm vékonyra kinyújtott leveles tésztát vajjal kikent, lisztezett tortaformába simítjuk. Ráöntjük a gombát. Forró sütőben 0,5 óráig sütjük.
Cikkekre vágva forrón tálaljuk.

Ital: Kisburgundi kék, vagy száraz vörösbor.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: