Halkrém rózsaszín szósszal recept
Hozzávalók:
30 dkg halfilé,
1 kávéskanál citromlé,
szerecsendió,
só, őrölt bors,
3 tojásfehérje,
2 dl tejföl,
metélőhagyma,
vaj,
4 dl joghurt,
3 evőkanál sűrített paradicsom,
só, bors.
Elkészítés:
Turmixoljuk a halat, fokozatosan hozzáadva a citromlét, a szerecsendiót, a sót, borsot és a tojásfehérjét. 10 percre tegyük mélyhűtőbe a tejföllel is. Ezután a tejföllel és a metélőhagymával ismét turmixoljuk el. Töltsük négy kis kivajazott tűzálló tálkába, ezeket állítsuk vízzel teli tepsibe, s 20 percig 6-os fokozatosan süssük. 5 percig hagyjuk hűlni, majd fordítsuk ki a tálkákból. Öntsük rá a hozzávalók (joghurt, sűrített paradicsom, só, bors, pirospaprika) összekeverésével készített meleg szószt.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges